TIPS til hvordan du best tar vare på dine gryter og stekepanner

Stekepannen er det redskapet vi nordmenn bruker aller mest på kjøkkenet. Derfor er stekepannen også det redskapet som oftest blir slitt og må byttes ut. Med noen enkle grep kan du få stekepannene, kjelene og grytene dine til å vare lenger.


1. Oppvarming av stekepannen
Aldri bruk boosterfunksjonen på induksjonstopper når du skal varme opp stekepannen. La stekepannen varmes opp jevnt ved å sette styrken på koketoppen til 4-5 i ca. 3-4 minutter. Bruk gjerne litt smør eller olje i stekepannen. Øk deretter styrken gradvis. Ikke bruk for høy temperatur og bruk aldri maks styrke. På denne måten unngår du at stekepannen slår seg.

2. Bruk riktig redskap
Bruk av riktig redskap er viktig. Belegget i stekepannene/kjelene/grytene er meget sterkt og velutviklet. Skarpe gjenstander som kniver og gafler kan ødelegge belegget og dermed også pannens/grytens egenskaper. Vår anbefaling er derfor alltid å bruke redskaper av tre, plast eller silikon. Dette vil gjøre at belegget holder seg mye lengre.

3. Rengjøring
Når du er ferdig med å bruke stekepannen, gryten eller kjelen bør du sette den til avkjøling før vask. Tar du en varm panne rett fra koketoppen for å vaske den (og spesielt i kaldt vann) kan du risikere at pannen slår seg. Bruk litt oppvaskmiddel og vask den med en vanlig oppvaskbørste. Våre stekepanner, kjeler og gryter tåler oppvaskmaskin, men vi anbefaler håndvask.

4. Oppbevaring av stekepanner, kjeler og gryter
Bruk pannebeskytter eller en klut til å legge mellom stekepannene/kjelene/grytene under oppbevaring for å unngå riper og stygge merker.

Lykke til med dine nye stekepanne og gryter!